Kan oversættelsestjeneste kommoditiseres?

Kan oversættelsestjeneste kommoditiseres?

I modsætning til almindelig tro, er det ikke let at kommoditisere oversættelsestjenester. Hverken det billigste eller det dyreste tilbud kan nøjagtigt angive kvalitet eller værdi.

Hvornår kan oversættelse kommoditiseres?

Hvis to oversættelser – som enhver vare for den sags skyld – kan sammenlignes helt, hvilket sjældent er tilfældet, så kan prisen være en faktor for at vælge et tilbud over et andet.

Det kan også “kommoditiseres”, til en vis grad, hvis der findes en branchespecifik ordliste. Dette gælder i forbindelse med tekniske oversættelser, hvor man har adgang til branchespecifikke ordlister, og hvor teksten er fyldt med gentagelser. Her vil standardisering af sætnings formulering og brug af aftalt terminologi være vigtigere end stil. Oversættelser af denne art udføres i dag ved hjælp af dedikeret software, der bruger translation memories (TM), hvilket betyder at den sammenligner teksten med tidligere oversatte tekster. Alt i alt kan prisforskellen være en faktor for dit valg af leverandør.

Hvornår kan en oversættelse ikke kommoditiseres?

Oversættelse af prosa, poesi, kreativ tekst, humanistisk tekst eller samfundsvidenskab essays kan ikke og bør ikke kommoditiseres, da der ikke findes nogen eksisterende relevante ordlister som man kan stole på. Oversættelse af prosa kræver flair, talent, dybde, indsigt, væld af ordforråd, relevant uddannelsesmæssig baggrund, livserfaring, intim bekendtskab med målkulturen og meget mere. Der er ingen depoter, hvorfra man kan trække passende ord, sætningsstrukturer, toner, rytmer osv. Det handler om, hvorvidt din partner der skal gennemføre din oversættelse, er i stand til at formidle ånden og betydningen af dit arbejde på både loyale og gyldige måder. Kort sagt, når man tager de mange involverede variabler i betragtning, er det bogstaveligt talt umuligt at kommoditisere oversættelse af prosa.

​ Vigtigst er det, at dit arbejde fortjener at blive behandlet på det bedst mulige niveau. Vi er sikker på, at vi kan leve op til og overgå dine forventninger. Det er det vi gør hver dag for alle vores akademiske kunder.

Nyttige links

0/5 (0 Reviews)
Scroll to Top